Waarom wij een Zaligmaker nodig hebben

Met het naderen van de herdenking van geboorte van onze Heere Jezus Christus geef ik het einde door van een preek van John Piper over Efeze 2:1-3 waarin de betekenis van de komst van de Zalig-maker naar deze wereld duidelijk wordt verwoord. Het is de tweed preek uit een serie van twee die als titel droeg  ‘Waarom wij een Zaligmaker nodig hebben’.

Mijn gebed is dat wij omdat we gehoord hebben dat wij dood zijn in zonden en misdaden zonder een Zaligmaker, dat wij in slaap gesust worden door de satan zonder Zaligmaker en dat wij onder de macht zijn van een helse vorst zonder een Zaligmaker en dat wij naar de hel verwezen zullen worden zonder een Zaligmaker. Mijn gebed is dat nu wij dat gehoord hebben u ‘s morgens ontwaakt, terwijl u ervan gedroomd hebt en er ’s nachts van beefde.

Als dat niet het geval is, kan ik niet zien hoe u ooit Jezus Christus als Zaligmaker zult koesteren. Hem koestert, Hem liefhebt. Maar wanneer dat gebeurt, zijn hier de woorden die ik u geef om de overwin-ning te behalen in dat donkere uur. Ik gebruikte ze zelf deze morgen vroeg: Jezus redt ons van de toekomende toorn. Jezus verlost ons van de toekomende toorn. Jezus verlost ons van de toekomende toorn. Jezus verlost ons van de toekomende toorn, (1 Thes. 5:10).

Ik hoop dat u deze woorden niet vergeet. ‘Ziet, nu is het de welaangename tijd, ziet, nu is het de dag der zaligheid.’ (1 Kor. 6:2). ‘Wendt U naar Mij toe, wordt behouden, alle gij einden der aarde! want Ik ben God, en niemand meer.’ (Jes. 45:22)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s