Hoe kan ik steun betuigen aan ds. Olaf Latzel?

Mij werd van een aantal zijden naar de link gevraagd van de petitie waarmee steun ds. Olaf Latzel kan worden betuigd.

Hierbij de link: https://www.openpetition.de/petition/online/solidaritaetsbekundung-mit-bremens-pastor-olaf-latzel

Het mag ons verheugen dat er nog belijdende en echt getuigende christenen zijn. Laten wijzelf ook ons niet schamen voor Christus en Zijn dienst. Niet om ons te verheffen boven hen die Gods verboden verbreken maar juist om hen voor Christus te winnen. Dan is het toch zaak dat wij ons niet verheven voelen boven hen die Gods geboden overtreden maar zullen wij ons wel van hen onderscheiden. Ook hierin geldt toch dat het geloof uit het gehoor is en dat voorbeelden door de Heere worden gebruikt om Zijn kerk te bouwen.

Een geloof zonder vruchten is een dood geloof. Genade zonder gelijkvormigheid aan Christus is goed-kope genade. Het diepe geheim van echte vervulling van de wet is de vereniging met Christus. Dat leven wij naar Gods geboden niet om de zaligheid te verdienen, maar juist omdat we de zaligheid enkel uit genade hebben ontvangen.

Onvergelijkbaar mooi is dit verwoord in de eerste vraag en antwoord van de Heidelbergse Catechis-mus:

 Vr. Wat is uw enige troost, beide in het leven en sterven?

Antw: Dat ik met lichaam en ziel, beide in het leven en sterven  niet het eigendom van mijzelf ben, maar van mijn getrouwe Zaligmaker Jezus Christus, Die met Zijn dierbaar bloed voor al mijn zonden volkomen heeft betaald en mij uit alle heerschappij van duivel heeft verlost en zo bewaart dat zonder den wil van  mijn hemelse Vader geen haar van mijn hoofd kan vallen, ja ook, dat voor mij alle dingen tot mijn zaligheid moeten dienen, waarom Hij mij ook door Zijn Heilige Geest van het eeuwige leven verzekert, en mij  van harte gewillig en bereid maakt voortaan te leven voor Hem te leven.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s