Een woord van John Elias (1774-1841)

John Elias is predikant geweest in Wales (een deel van Groot-Brittannië­). Hij leefde aan het begin van de negentiende eeuw. Aan één van zijn vrienden schreef hij eens het volgende: ‘Iedere storm die ons dichter bij God brengt, is goed en nuttig. Voorspoed en rust in de wereld plegen een grote bedreiging voor het geestelijke leven te zijn. Wanneer we als arme zondaars op Christus mogen leunen en vertrouwen, zullen we kracht krijgen om elke plicht te volbrengen, om elk kruis te dragen, om elke aanvechting te weerstaan en zelfs in het midden van dat alles dankbaar te zijn. Ik zal blij zijn te mogen horen dat u een grote zegen vanuit al uw zorgen hebt ontvangen, dat u genade hebt verkregen om de Heere erin te verheerlijken en dat u gereinigd bent in de oven van beproeving. De tijd van smart is slechts kort. Onze grootste zorg behoort te wezen om genade te ontvangen om godzaligheid in deze wereld te leven.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s