Uit een toespraak van wijlen ds. J.H. Koster

Ds. J.H. Koster (1881-1949) was een markant hervormd-gereformeerd predikant uit de vorige eeuw. In zijn eerste gemeente Wijckel in Friensland kwam hij tot waarachtige bekering. Vele jaren heeft hij de Hervormde gemeente van Montfoort gediend. Daarom werd vaak over hem gesproken als ds. Koster van Montfoort. Hij moest eens een ring-predikant toespreken die net z’n intreepreek had gedaan. In die intreepreek had die predikant gezegd dat alle mensen zalig zouden worden (alver­zoening). In zijn toespraak tot die predikant zei ds. Koster: ‘Ik ben het helemaal met u eens, dat alle mensen zalig zullen worden, maar met één groot onderscheid: alle mensen worden zalig, maar de één wordt gelukzalig en de ander wordt rampzalig.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s