Wijlen ds. H. Hofman over Wet en Evangelie

Voelen wij nu niet, hoe Wet en Evangelie elkaar dekken? Nu moet de Wet zo scherp gepredikt worden, opdat er niets anders overblijft dan het Evangelie en de genadeleer. Door de Wet, komt juist de evangelieleer en de genade op prijs, op waarde. En die nu onder ons het meeste weet van zijn verwerpelijkheid: wie ben ik, ik deug niet, daar kan dan het meest openbaar worden de genade zoals die uit God in Christus door die Geest gekend wordt. Welgelukzalig is het volk, hetwelk het geklank kent. (..) Want nu is het hier de voorbereiding, en straks zullen wij een plaats moeten innemen in de hemel, en wel zulk een plaats om Gode heerlijkheid toe te brengen. Dat moet daar op zulk een wijze en op zulk een toon geschieden, dat engelen en mensen als één lofaccoord vormen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s