De prekensite van ds. H. Hofman

Mij werd gevraagd waar de citaten uit de preken van ds. Hofman zijn te vinden. De meesten komen uit geschreven preken die te raadplegen zijn op de website http://www.hofman-preken.nl. Ik hield niet bij uit welke preek ik een citaat haalde. Via de genoemde website kunt u ook uitgesproken preken van ds. Hofman beluisteren. Het geeft mij vreugde te mogen bemerken dat zijn prediking nog vrucht draagt lang nadat hij is gestorven. Daarbij gaat het niet om de dienaar maar om Degene Die hij heeft gediend en heeft verkondigd.

De Heere zendt predikers uit opdat wij ons met Hem laten verzoenen en vervolgens gedurig zien op de Overste Leidsman en Voleinder van het geloof. Zo leren we Hem meer en meer kennen en worden we Hem meer en meer gelijkvormig. Daarbij geldt ook dat hoe meer wij Hem leren kennen, hoe meer wij ons een leerling weten en hoe meer wij Hem gelijkvormig worden, hoe meer we beseffen dat wij nog al te weinig op Hem lijken. Dat doet ons verlangen naar de jongste dag. Dan zal de gehele vrij-gekochte kerk beginnen om tot in alle eeuwigheid God ongestoord te loven en te prijzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s