Woorden uit de laatste preek van dr. H.F. Kohlbrugge

Op zondag 29 november 1874 hield dr. H.F. Kohlbrugge zijn laatste preek. Het uitgangspunt van deze preek was Ps. 28:6 en 7: ‘Geloofd zij de HEERE, want Hij heeft de stem mijner smekingen gehoord. De HEERE is mijn  Sterkte en mijn Schild; op Hem heeft mijn hart vertrouwd, en ik ben geholpen; dies springt mijn hart van vreugde, en ik zal Hem met mijn gezang loven.’ In deze preek komt de volgende passage voor:

Kracht bezit ik niet om zelf mij te bekeren; kracht vond ik niet om Gods gebod te bewaren, hoe graag ik het ook wilde en hoezeer ik er ook mijn best voor deed; kracht vond ik niet om mij tot God te wenden; kracht vond ik niet om ook maar een enkele zucht te slaken; kracht vond ik niet om ook maar een enkele zonde, een belachelijk kleine zonde, zwak als een spinnenweb, als een verteerde draad, in stukken te breken; kracht vond ik niet om mij tegen de wereld en haar smaad te verzetten! Zo was het echter juist goed; want juist toen ik zo krachteloos was, heb ik ondervonden, dat de Heere de Sterkte van Zijn volk is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s