Nieuwsbrief juni 2022 van de stichting ‘Godsvrucht en wetenschap’

De stichting ‘Godsvrucht en wetenschap’ organiseert ook het komende seizoen een aantal cursussen met dr. P. de Vries als docent. Er is een lint aan te wijzen door de aangeboden cursussen, maar dat neemt niet weg dat elk van de cursussen afzonderlijk met vrucht kan worden gevolgd. Het is mogelijk tentamen te doen, maar dit is geen verplichting.

De cursus ‘Close reading van Ezechiël’ wordt voortgezet. De locatie is nu Maartensdijk. Alleen deze cursus vooronderstelt kennis van de brontalen. Dat geldt niet voor de andere cursussen die worden aangeboden. De eerste cursusmorgen is DV 15 september.

Naast de cursus ‘Close reading van Ezechiël’ worden voor de jaarwisseling de volgende cursussen aangeboden: ‘Verantwoording van het geloof in het voetspoor van Augustinus’ en ‘De boodschap van Paulus’. De cursus ‘Verantwoording van het geloof in het voetspoor van Augustinus’ werd vorig jaar op een achttal zaterdagmorgens in Driebruggen aangeboden. Vanwege de grote belangstelling wordt hij het komende seizoen opnieuw aangeboden en wel op een achttal dinsdagmorgen in Maartensdijk. De eerste cursusmorgen is DV 6 september.

De cursus ‘De boodschap van Paulus’ wordt op acht donderdagvonden in Montfoort aangeboden. De eerste cursusavond is DV 8 september. In deze cursus wordt de betekenis van Paulus als één van de kroongetuigen van het Nieuwe Testament belicht. Wat is de betekenis van de apostolische brieven – en in het bijzonder die van Paulus – in relatie tot de evangeliën?

Op de voornaamste thema’s van zijn theologie wordt ingegaan met bij­zondere aandacht voor de betekenis van de boodschap van de rechtvaardiging. Ingegaan wordt op het zogenaamde ‘nieuwe perspectief’ op Paulus. Zonder dat waarheidsmomenten van het ‘nieuwe perspectief’ worden ont-kend, wordt beargumenteerd dat het klassieke protestantse verstaan van de rechtvaardiging recht doet aan de boodschap van de brieven van Paulus.

Voor informatie en aanmelding kan men mailen naar dspdevries@solcon.nl. Op de website http://www.godsvruchtenwetenschap.nl vindt u meer informatie over het complete aanbod van cursussen voor het komende seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s